Laatste jachtdag


Beste vrienden,


De laatste jachtdag ligt weeral een week of 3 achter ons maar door een acuut tijdsgebrek kon ik niet eerder tijd vrijmaken om mijn zinneroerselen weer neer te typen.
De laatste jachtdag, 't was een natte dag. Geen bakken water maar gezapige spatjes die ons langzaam doordrongen tot op het blote vel. 't Was wel een geslaagde laatste jachtdag want 7 fazanten en 2 hazen met 4 geweren in een uur of 3, dat is er niet naast geschoten zou ik zeggen. Ook vorige week hebben we een mooi aantal fazanten kunnen strekken. We hebben dan ook beslist om een aantal tonnetjes te hangen en 'onze' fazanten te voorzien van het nodige voedsel in deze barre koude. Ook andere grondbroeders kunnen er maar baat bij hebben. Toen we 2 weken na het hangen onze ronde van de tonnetjes deden bleek ééntje volledig uit te zijn en de 4 andere waren meer dan half leeg dus we hebben ze wel op de goeie plaatsen gehangen.
Na deze laatste jachtdag heeft Andre ons nog op een fles of 2 champagne getrakteerd en de pistolets met beleg en soep van Trui en Sofie in 't paviljoen deden heel veel deugd.
't Was raar zonder Toorke dit jaar maar ik denk dat hij hierboven goedkeurend heeft geknikt en heeft gezien dat het goed was.


Weidelijke groet, Kristof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten