Seizoen 2010-2011

Beste jachtvrienden,

We zijn er weer aan begonnen. Het nieuwe seizoen is al enkele weken bezig en we hebben al enkele mooie tableaus kunnen strekken. Een patrijzenjacht, en enkele eendejachten en ook een hazenjacht in Frankrijk waar het seizoen reeds op 26 september begint zit al in onze botten. Het weer is ook telkens al goed meegevallen wat natuurlijk ook een opsteker is. De bladeren aan onze bomen beginnen weer een mooie rode gloed te krijgen en dat wil zeggen dat ook onze hazenjachten dichterbij aan't komen zijn. Eerst nog een patrijzenjacht in Proven nu zondag. Dit jaar zijn er door omstandigheden enkele jachtdagen minder dan andere jaren en ook de bevalling van Trui brengt nu ook nieuw leven in de brouwerij waardoor er wat minder op de eigen jacht gaat gestrekt worden.

Een grote verandering is ook de komst van Peter Benoit, onze nieuwe jachtwachter. De manier waarop hij zich aan het inwerken is, toont aan dat hij er voor de volle 300% voor gaat gaan. 't Is door zijn pa die vroeger ook jaren jachtwachter is geweest dat hij de microbe te pakken heeft gekregen en als hij met vragen zit zal Julien die vast en zeker graag beantwoorden! Peter, we wensen u dan ook een fantastische start en succes met de examens om beëdigd jachtwachter te worden.Vorig weekend mocht hij voor het eerst het geweer in het jachtrevier ter hand nemen en na enkele missers heeft hij toch 3 duiven op den tableau kunnen strekken. Toen ik hem daarnet telefoneerde om te vragen of hij zin had om naar Bliki te gaan om eens te gaan kijken wat ze van tweedehandswapens binnen hadden zat hij al op het revier en was kraaien en eksters aan 't verdelgen. Way to go!

Waar ik het meest naar uitkijk zijn de 5 jachtdagen in de Ardennen die dit seizoen op het programma staan. Een nieuw hoofdstuk is aangebroken in mijn 'jachtcarrière'. Na 6 jaar kleinwild wil ik mij ook eens aan grofwild wagen. Ik ben benieuwd wat we daar gaan meemaken. Het eerste weekend zal direkt vollen bak zijn want 't gaat een volledig weekend zijn. Zaterdag in de Ardennen, zondag in Duitsland. Als dat maar goed afloopt...Misschien best een aanhangwagentje meenemen om al dat gestrekte wild mee naar huis te nemen :-)

Weidmansgroet, Kristof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten