Beste vrienden jagers,

Zaterdagmorgen ging het om 5u30 richting Deux-Rys voor de laatste keer dit seizoen. Er is nog één keer battue  bij Geert en Ann maar dan zit ik in Hellenthal voor de laatste jacht aldaar.
Bij aankomst krijgen we opnieuw een lekker ontbijtje voorgeschoteld en tegen 9u doen we de ronde. Alles behalve biche en grote reegeit is open en we gaan met een goed gevoel richting onze post.

Na een klein uur hoor ik via de zender dat er een grote keiler onze richting uitkomt... Geen 2 minuten later zie ik dat vlak naast Maarten bevestigd. De keiler steekt de straat over, een schot gaat af maar het beest loopt verder. Gemist...spijtig maar diegene die nog nooit gemist heeft, heeft waarschijnlijk ook nog geen schot gelost. Behalve dat ene varken hebben we de rest van de dag niets meer gezien. De eerste keer dat ik dat meemaak. Voor Jean-Christophe die mee was om wat mooie actiefoto's te schieten een beetje een ontgoocheling maar dat hoort er natuurlijk ook bij. Uiteindelijk liggen 5 evers en een reegeitje op het tableau wat op zich absoluut geen slecht resultaat is, alleen zijn ze niet bij ons uitgekomen...Enfin, 't was toch een mooie dag onder vrienden-jagers en we hebben ondanks het feit dat we niets gezien hebben, ons toch goed 'gejeunt'! Nog een warme maaltijd achter de kiezen en we vertrekken tegen 18u30 huiswaarts.'t Gaat allemaal snel voorbij. 't seizoen is weeral halfweg en de weken zijn gevlogen. Nu, er komen nog enkele kleinwilddagen, een vossendag en 4 grofwilddagen aan dus we zullen wel nog 't één en ander kunnen strekken zeker?

Weidelijke groet, Kristof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten