Maartse (sneeuw)buien...Aprilse (zomer)grillen?

Beste vrienden jagers,

Op dit eigenste moment dwarrelen er opnieuw witte vlokken uit de grijze lucht en ontneemt de ijzige noordooster ons elk sprankeltje hoop dat de lente, waar we allen al zo lang naar uitkijken, eerstdaags aan de deur zal staan. Een lentegevoel waar we vorige week mee verwend werden en waardoor het meest onooglijke terrasje van het meest onooglijke dorpje, direct tjokvol zat. Iedereen schreeuwt om zon, om verse vitamines, om het gevoel van kriebels die de lente met zich meebrengt.


We willen met z'n allen opnieuw gaan genieten van de bloei van de natuur. De eerste wilgenkatjes voelen en bloesems aan de bomen ruiken, de eerste lamprijen uit hun pijp zien springen, de eerste fazantenkuikens die fladderend het revier oversteken, kortom we willen gewoon opnieuw het gevoel van nieuw leven proeven.

Gisteren was normaal een kraaien-en eksterdag voorzien bij ons op de jacht maar wegens de witte woede werd deze, na ook al roet in het eten gestrooid te hebben op de vossenjacht, jammer genoeg afgelast. 't Was voor de desbetreffende eega's natuurlijk een plezante verandering van plannen maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ook ik genoten heb van het uitgebreide ontbijt met de zondagskrant...

't Jachtseizoen is nog maar net afgesloten of het nieuwe staat alweer aan de voordeur te kloppen. De Ardeense hoogzitten mogen ons héél binnenkort verwachten want de aangroei van evers is blijkbaar in heel wat revieren, heel goed geweest. De jachtplanning voor komend seizoen staat ondertussen weeral overvol en van het eerste weekend van september, tot het laatste van januari, staat er ieder weekend ofwel klein-ofwel grofwild op de kalender.

Voor het echte jachtseizoen start, organiseren we ook nog een heel aantal super-events die heel veel jagers duidelijk erg aanspreken, gezien het succes op de Facebookpagina.
In april trekken met een groep van 10 voor een (exclusief) bezoek naar de customshop van FN-Herstal om de kunst van het wapenmaken van heel dichtbij mee te kunnen maken.
Ook in april staat nog een bezoek aan 'Hunting Gent' en een jachtdiner bij vrienden op kasteel Nobelstede te Aalter op het menu.

De dag van de arbeid brengt ook geen rust want dan gaat de kleischieting voor het goede doel in Stalhille door. Iedereen is hier uiteraard van harte welkom!
En eind mei gaat het dan richting Polen! Meibokken strekken in de streek van Milicz, één van de mooiste regio's van Polen.
Op14  juni is dan de kleiploegenschieting in Aalter waar we met 3 groepen van 6 ingeschreven staan en in juli én augustus trekken we richting noorderburen voor een ganzenjacht.

2013 ziet er op jachtgebied alvast schitterend uit!
Met weidelijke groet, Kristof







Geen opmerkingen:

Een reactie posten