Hellenthal, het afscheid

Beste vrienden,
Op 22 januari trokken Maarten en ikzelf terug richting het Duitse Hellenthal om er voor de laatste keer dit seizoen op grofwild te kunnen jagen. Er lag opnieuw een mooi laagje sneeuw, er was geen zuchtje wind en de posten die we toebedeeld kregen waren in orde. 's Morgens konden we 8 reeën van dichtbij aanschouwen maar die waren, ondanks het feit dat de jacht op reegeit nog open was, niet vrijgegeven. Dirk wou de geiten op dit kleine revier liever sparen. Voor mij is een jachtdag al meer dan geslaagd als we wild kunnen spotten!
Korte tijd nadat de reeën uit de dichte bebossing waren gekomen horen we in de verte enkele schoten...Ik hoor Maarten door mijn zender zeggen dat een varken onze richting uitkomt. Een korte knal en Maarten kon ook zijn eerste stuk strekken! Weidmannsheil! Daarna even opwarmen in het jachthuis om na de welverdiende maaltijd terug richting revier te trekken. Een uurtje later terug wat opwinding...vier mooie sangliers komen net naast Peter uit de lage begroeiing doch geen enkele kan gestrekt worden. Eéntje wordt wel getroffen maar jammer genoeg niet teruggevonden..Spijtig. Na de ronde en de verplichte doop voor diegenen die hun eerste stuk strekken, trekken we moe maar voldaan terug richting de Vlaanders....
Volgend jachtseizoen zijn we er absoluut zeker terug bij om opnieuw van deze prachtige streek te kunnen genieten! Dank aan de hele jachtgroep en natuurlijk ook aan de dames die ons goed hebben voorzien van een natje en een droogje en dit zo tot een onvergetelijke herinnering hebben gemaakt! Weidmannsdank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten