Brugge, die scone..


Dit weekend was een rustig jacht-weekend. Alleen zondagvoormiddag op het Brugse reintje gejaagd in de omgeving van de Tillegemse bossen. Prachtige streek met prachtige optrekjes, een goed gezelschap en een aarzelend winterzonnetje beloven om er een mooie dag van te maken. 

Op invitatie van Kristof Lequeu, die ik  regelmatig op FB hoor en die ook al deelnam aan de pentatir, rij ik om half zeven richting Wevelgem, waar hij me samen met zijn broer Jonas en pa Frank opwacht, om vandaar samen naar Brugge af te zakken. Een nieuwe streek en nieuwe gezichten. Altijd goed voor een gezellige babbel en 't is hier dan ook niet anders. De drie driften die op 't programma staan worden ons duidelijk uitgelegd en bij aankomst aan de eerste drift wordt reeds een eerste rekel opgemerkt die het hazepad kiest tussen de dichte rododendrons. Snel iedereen op zijn post en laat de drift maar beginnen! Lang duurt het niet eer de rode rakker zicht presenteert bij mijn buur Frank die dan ook niet aarzelt, en met één welgemikt schot is deze roodrok naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Waidmannsheil! De resterende driften leveren geen afschot meer op alhoewel er wel nog twee stuks gespot worden tussen de dichte braamstruiken. 't Is altijd plezant voor de jachtheer als er op het einde van een jachtdag, ook effectief een stuk op het tableau ligt.
Na de vriendschapsdrink krijgen we een lekkere maaltijd voorgeschoteld en dan is het uur van vertrek alweer snel aangebroken. Kristof, bedankt voor de invitatie en tot spoedig!

Met weidelijke groet, Kristof


Geen opmerkingen:

Een reactie posten