Olivia

Beste vrienden jagers en natuurliefhebbers,

't Is een klein, wit, onschuldig,  krullend bolletje aaibaarheid dat ons sedert gisteren vragend aankijkt en wat staat te piepen alsof het wil zeggen, "waar is de rest van m'n familie gebleven?" Aandoenlijk natuurlijk maar in de natuur gaat het er zo mogelijk nog dramatischer aan toe. Mama verjaagt haar kroost vanaf het moment dat ze op eigen poten kunnen staan. Kan je geen kostje bij elkaar vinden, dan wordt je gegarandeerd een kostje voor een ander. Daar zullen Olivia* en de rest van haar broertjes en zussen heel zeker van gespaard blijven. Olivia zal niet op jacht moeten gaan om haar kostje bij elkaar te vinden maar zal (als ze tenminste niet schotschuw is) met ons mee kunnen op jacht om te doen wat haar instinct van jachthond haar eigenlijk dirigeert.

Niets mooier om een jachthond te zien 'werken'. Een ganse dag onophoudelijk gekwispel en op het einde van de jachtdag zie je aan hun ogen dat ze er enorm hebben van genoten.
Om komend jachtseizoen al mee te gaan op jacht, daarvoor zal ze nog te klein zijn maar nu het moment aangebroken is om houtduif te bestrijden zullen we haar traag laten wennen aan het schot. We willen haar uiteraard geen trauma laten oplopen en omdat we zelf geen enkele kennis hebben in het opleiden van een jachthond, heeft onze vriend Maxime ons voorgesteld om de basis aan te leren. Deze leeftijd is ideaal om Olivia met van alles kennis te laten maken. Dus ook met een gestrekte duif en het schot van een gladloop. Olivia zal vanaf nu dus ook regelmatig de revue passeren met haar strapatsen en avonturen. Wij zien er in ieder geval al naar uit om haar mee het revier in te kunnen nemen. Met een aan grote zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, zullen wij wel veel rare blikken van medejagers toegeworpen krijgen en zullen vragen als : "welk ras is dat?" of een honende "ga je daarmee jagen?" schering en inslag zijn. Olivia is inderdaad geen labrador, springer, cocker of andere spaniƫl maar heeft enkel en alleen jachtrassen in haar bloedlijn. 't Is aan ons meid om de sceptici een poepje te laten ruiken!

*Olivia is een beige Australian Labradoodle die de eerste 8 weken met heel veel liefde werd grootgebracht door Anne-Marie en Sam van www.belgiandoodles.be.

Met weidelijke groet,
Kristof


Geen opmerkingen:

Een reactie posten