Beste vrienden jagers,

1 Oktober, opening van battuejacht in Hellenthal en het aangekondigde zonnige weer was van de partij. Pieter kon voor het eerst mee op grofwildjacht en stond om 5u30 stipt aan de voordeur. Een pot of 2 koffie later allen in de auto richting Duitsland. Met wat omleidingen waren we aan de late kant op de afgesproken plek en mochten we gelijk vertrekken voor de eerste drift.
Nauwelijks een uurtje later mocht Pieter zijn eerste ree strekken. Jammer genoeg bleef de ree niet liggen en hadden de zweethonden werk tot in de late namiddag om het aangeschoten stuk terug te vinden. Veel wild hebben we die dag niet gezien maar er was nog wat teveel dekking waardoor het wild niet uitkwam. Wel hebben we veel verse sporen van evers gezien en ook een mooie reegeit kwam tot op 5m van ons staan.
Mijn schoonvader was mee en was dan ook heel blij om dit mee te kunnen maken. De geit trok langszij naar Maarten die wel eens zijn eerste ree kon strekken. Vlakbij Maarten gekomen hoort de ree iets, kijkt recht naar Maarten en sprint terug de drift in. Niets aan te doen, volgende keer beter!
Rond 17u terug naar Shöneseiffen om het wild te aanschouwen, de doop van Pieter, die al bij al goed meeviel en dan terug richting Kaster. Vorig weekend zaten we terug in de Ardennen maar dan voor een familieweekendje en het weer was een stuk minder. La Roche was wel een beter alternatief dan de logies van vorig jaar in ieder geval. Vanalles te beleven en ook de b&b Villa le Monde is een aanrader. Serge en Josette hebben ons hartelijk ontvangen en de Choufkes vloeiden rijkelijk.
Aanstaande zondag de eerste hazejacht waar we weer erg naar uitkijken en het weerbericht ziet er prima uit. Na de helse winter van vorig jaar is het best dat we al wat beter weer hebben!

Weidmannsgroet, Kristof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten