Beste vrienden jagers,

Wat een schitterende dag. Veel meer zou ik daar in feite niet moeten aan toevoegen en ik ben er zeker van dat iedereen mijn gevoel zal delen. Dit zijn zo van die dagen die we ons nog heel lang zullen herinneren en die we graag zullen oprakelen als de natuur weer onder een dik wit deken ligt. Alles verliep gewoonweg vlekkeloos, alleen maar lachende gezichten.
De jeugd, meerbepaald Wannes en Cézanie, was er vandaag ook bij en hopelijk blijven ze veel meekomen want het is toch geestig als uw kinderen erbij zijn hé Peter? Zo steken ze ook wat op van de jacht en hebben ze geen éénzijdig beeld van hetgeen veel kinderen de dag van tegenwoordig ingeprent krijgen. 
's Middags de tafels naar buiten verhuist en aan de vijver  genoten van een heerlijke maaltijd en babbel maar op voorhand werd al afgesproken dat dat niet te lang mocht duren of de man met de hamer zou spoedig een klopke komen uitdelen. In de namiddag terug het veld in en veel wild gezien. Toen we door het waterspaarbekken trokken vlogen tientallen watersnipjes alle kanten op. Mooi om te zien dat deze 'zeldzame' vogeltjes hier toch nog in grote getale voorkomen. Op het vijvertje aan 't wit villaatje kozen bij een schot op een houtduif, een dertigtal blokeenden de lucht voor het water. Direkt vlogen de beestjes stijl omhoog en waren snel buiten schot. 
Omdat we in het verleden enkel halve dagen gingen jagen, deed het wel raar om zo'n volledige dag uit te trekken maar het is eigenlijk wel plezanter om geen 9 halve dagen maar 4 volle dagen te jagen zodat er nog dagen over zijn om ook eens op invitatie of op grofwild te kunnen gaan jagen. Volgende week terug naar de Ardennen en 'k hoop dit seizoen eens een mooie ever te kunnen strekken. Wie weet...

Weidmannsgroet, Kristof


Geen opmerkingen:

Een reactie posten