Beste vrienden jagers,

Zaterdagavond feestje gehad maar gelukkig konden we ons uurwerk een uurtje terugdraaien...Aangezien ik bob was viel het opstaan om 8u dan ook redelijk goed mee. Snel een doucheke, een boterkoekse, mijn materiaal in den auto, geweer nog even nazien en dan richting Ingooigem om Gregory en Gilian op te pikken en richting 't paviljoen te rijden  alwaar iedereen ons al zat op te wachten.
Vandaag jagen met geweren Mark, Robert, Guy, Pascal, André, Peter, Maarten en ikzelf en de kloppers waren vandaag Gregory, Sefke, Gilian, Pol en Cézanie.
's Morgens terug een mooi stuk van het revier bejagen maar onze garde Peter was niet helemaal tevreden...hij had hier wat meer wild verwacht.
Het tableau bleef 's morgens dan ook beperkt tot een viertal langoren en wat gaten in de lucht. Gelukkig was het grootste deel van de mais reeds afgereden waardoor we niet moesten improviseren en alle tracken vlekkeloos in elkaar overliepen. 's Middags een pistoletje met een kop witloofsoep en ons energielevel stond weer op peil om er nog enkele uren tegenaan te kunnen. Door het verzetten van de klok kunnen we nu ook plots maar meer jagen tot 17u20 en 't besef dat de winter er nu echt zit aan te komen overvalt ons dan ook. De laatste weken zijn zalige warme nazomerweken geweest met temperaturen die regelmatig stegen tot over de 20°C.
Zouden we een superstrenge winter krijgen zoals enkele 'weergeleerden' ons willen doen geloven? Gelukkig is er maar 1 hazejacht meer volgende week en het gevaar dat er dan al een wit pak over de velden ligt is dan ook miniem. In de Ardennen jagen bij sneeuw heeft dan wel iets feeërieks. Enfin, we gaan het toch moeten nemen zoals het komt niet?

Weidmannsgroet en tot volgende week!
Kristof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten